Okna

V podjetju RO-PLAST iz Rogaške Slatine,izdelujemo pvc okna in vrata iz visoko toplotnoizolacijskih pet in šest komornih profilov Salamander SL,3D in bluEvolution 92.

Salamander bluEvolution 92,6 komor,trojno tesnenje,vgradna globina 92 mm

Nova generacija profilov bluEvolution 92 doseže kljub konvencionalni tehnologiji nepremagljivo dobre vrednosti Uf. Vgradna širina profila 92 mm omogoča najboljšo toplotno izolativnost. Vidna višina profila,samo 118 mm,ustreza sodobnim estetskim merilom ter povečuje stekleno površino. Zaradi tega narekuje bluEvolution 92  trend ozkih in čistih linij. Odločilna ekološka prednost PVC profilov in jekla,ki so sestavni del bluEvolution 92 okenskega sistema je 100% reciklaža in ponovna uporaba surovin. Zaradi izjemne toplotne izolativnosti bluEvolution 92,potrebujete veliko manj energije za ogrevanje vašega stanovanja ali hiše.S tem ohranjujete naravne izvore fosilnih goriv in zmanjšujete stopnjo klimatske onesnaženosti s CO2.

blue_scheme_0964637

Salamander SL,5 komorni profil z dvojnim tesnenjem in vgradno globino 76 mm

Izdelek Streamline 76 je uspešni profilni program,ki izpolnjuje vsa merila sodobnega designa in zahtev po funkcionalnosti.SL 76 s svojo klasično eleganco in izpopolnjenim stilom krasi vsako zgradbo.Po drugi strani pa novi Salamandrov profilni sistem prepriča s svojo tehnično perfekcijo,kakor z veliko toplotno izolativnostjo in optimalno zaščito pred hrupom. Da dosega sistem SL 76 maksimalno stabilnost in izredno življenjsko dobo,se razume samo po sebi. In seveda SL 76 nudi tudi barvno pestrost,ko je običajna za Salamander.

querschnitt_salamander_SL_rund sl7601-v-1

Toplotna in zvočna izolacija stekla

Zadnjih let so s porastom cen energentov, porasle tudi zahteve,ki se nanašajo na toplotno izolacijo oken in sploh na nizkoenergentsko gradnjo. Izgube energije na objektih so vezane največjem delu na področje oken. Izjemno pomemben dejavnik pri izolacijskin lastnostih ima steklo, ki zajema največjo površino odprtine – okoli 70%. To pomeni, da je tukaj izguba energije največja.

Ustvarjanje toplotne zaščite stekla se opisuje s koeficientom izgube toplote Ug. Manjša je ta vrednost, tem boljša je izolacijska lastnost stekla.RO-PLAST Vam priporoča vgradnjo IZO stekla ”Ug” vrednosti 1,1 ali manjše. Z vgraditvijo takšnih stekel znatno varčujete z energijo.

Glede na zaščito pred hrupom, ima največjo vlogo debelina stekla. Normalno IZO 4/16/4 steklo, ki se standardno vgrajuje v stavbno pohištvo ima zvočno izolacijo 33db. To pomeni da zmanjšuje zunanji hrup od npr. 70 db na 37 db, kar v resnici ustreza temu, da se skozi zaprto okno s takšnim steklom ne slišijo avtomobili v zelo prometni ulici. Če so potrebne zahteve za dodatno zvočno izolacijo, vam ponudimo tudi takšna stekla.