Rolete

Predokenske podometne rolete

rolete-intego-XP-Basis-PENTOPredokenske podometne rolete so najboljša rešitev za novogradnje. Primerne so tudi za obnove objektov, kjer boste menjali fasado. Nobeno drugo senčilo vam ne ponuja toliko prednosti kot roleta.

Predokenske podometne rolete se vgradijo na zunanji okenski okvir pred nanosom fasade. Če z roletno omarico se nanese tanjši zaključni fasadni sloj, ki prekrije roletno omarico. Vse naše podometne omarice imajo že nameščen izolacijski del, ki služi tudi kot oprijem za fasado. Pestra izbira barv vodil in lamel poskrbi da si lahko vaš dom opremite popolnoma po vaših željah. Velikost omaric se prilagodi velikosti okna in tako zagotovi minimalni zavzem prostora.

V kolikor odprtina ni izdelana z deljeno (oziroma Z) preklado , je na vrhu okna potrebno dodati razširitve.

V roletne omarice se lahko vgradi integriran rolo komarnik, ki je v dvignjenem stanju skrit v roletni omarici. Integriran rolo komarnik se upravlja ročno. Izbirate lahko med dvema splošnima izgledoma Rolo 90 in Rollo 20. Rollo 90 ima roletno omarico izdelano z 90 ˚ kotom Rollo 20 pa z 20 ˚ kotom.


Predokenska roleta

20151020_172303Predokenske  rolete predstavljajo idealno rešitev v primeru, da je vaš objekt že dokončan in ste v dilemi katero senčilo izbrati. Nobeno drugo senčilo vam ne ponuja toliko prednosti kot roleta.

Predokenske  rolete so namenjene naknadni vgradnji na zunanji okenski okvir. So idealna rešitev za že dokončane objekte, montaža pa je enostavna, hitra in čista. Številne barvne kombinacije roletne omarice, vodil in lamelnega plašča bodo vaš dom spremenile v pravo pašo za oči.

Če komarji in drugi insekti motijo vaš miren spanec vam predokenske rolete ponujajo idealno rešitev z vgradnjo integriranega komarnika. Slednji je nameščen med roleto in oknom in se v primeru, ko ga ne uporabljamo enostavno skrije v roletno omarico.


Nadokenske rolete

2Nadokenski roletni sistem se montira nad okno. Primerna so za prenove objektov in novogradnje. V primeru, kjer so bile vgrajene stare nadokenske roletne omarice ni potrebno poseganje po obstoječi fasadi objekta okno pa zajema mere obstoječe odprtine. Primeren je za montažo na okna iz umetne mase, lesa ali aluminija.

Vse nadokenske izvedbe rolet imajo servisno odprtino na notranji strani oziroma v objektu. Prav tako se lahko izvedejo s fasadno oziroma ometno oblogo na zunanji in notranji strani in tako posanejo skoraj nevidne oziroma skrite. Nadokenske rolete so vedno vgrajene istočasno z oknom.

Velikost omaric se prilagodi velikosti okna in tako zagotovi minimalni zavzem svetle odprtine. Pestra izbira barv vam omogoča barvno usklajenost vašega objekta in nešteto kombinacij. V roletne omarice se lahko vgradi integriran rolo komarnik, ki je v dvignjenem stanju skrit v roletni omarici. Integriran rolo komarnik se upravlja ročno.

Upravljanje:

 • Rolete se lahko izvedejo z različnimi načini upravljanja.
 • Trak je najpogosteje uporabljen sistem
 • Kolenska ročica se uporablja pri večjih (težjih ) roletah, upravljanje je počasnejše
 • Elektro pogon se uporablja pri večjih roleta, kjer ni zaželjena kolenska ročica, manj dostopnih roletah, roletah, kjer želimo sinhronizirano upravljanje z enim ali več daljinci
 • Programska ura, sončni senzorji, veterni senzorji, protivlomni alarmi

Lastnosti rolet:

 • Aluminjaste lamele polnjene z izolacijsko peno
 • Omarice so izdelane iz izredno trpežne in kakovostne ekstrudirane plastike
 • Visokokakovostni aluminjasti in PVC deli
 • Pestra izbira barv lamel
 • Možna vgradnja integriranega komarnika
 • Preprosto servisiranje
 • Številne možnosti za upravljanje