Žaluzije

Notranje žaluzije

Notranje žaluzije so senčila, namenjena zasenčenju na notranji strani steklenih površin.

Lahko se uporabijo tudi za pregraditev prostora.

Material za lamele notranjih žaluzij je aluminij ali les.

Različne želje posameznikov so pripeljale do različnih načinov montaže žaluzij. Ti vplivajo na različne širine lamel žaluzij.

Pri notranjih žaluzijah je na izbiro široka paleta barvnih odtenkov.

klasik_notranje_zalozijeimage001

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so senčila, ki se praviloma uporabljajo na zunanji strani steklenih površin, lahko pa tudi za zapiranje prostorov, balkonov, teras…

Zunanje žaluzije nam omogočajo zadržati toploto in enostavno zadržati svetlobo.

Zunanje žaluzije so lahko nadometne s pokrivno masko ali podometne s podometno masko, kar nam omogoča da se žaluzije skrijejo pod fasado, in dajo poseben estetski videz.
Pri tej vrsti žaluzij uporabljamo lamele širine 50, 65 in 80 mm. Material za lamele pri zunanjih žaluzijah je aluminij, ki je posebej prilagojen zunanjim vremenskim vplivom, kar omogoča daljšo življenjsko dobo zunanjih žaluzij.

Vodila pri zunanjih žaluzijah so lahko iz jeklenice, PVC vodila ali iz ekstrudiranega aluminija, kar omogoča še posebej dobro uporabo v močnejšem vetru.
Zgornji profil pri zunanjih žaluzijah je iz profilirane jeklene pločevine. Spodnji profili pri zunanjih žaluzijah so lahko iz profilirane jeklene pločevine ali izekstrudiranega aluminija.

3Vodila in spodnji profil so lahko obdelani z eloksiranjem (različni barvni odtenki) ali s prašnim barvanjem po RAL lestvici, kar nam daje možnost, prilagajanja okolju, kjer bo nameščeno senčilo.

Upravljanje zunanjih žaluzij je lahko ročno (z vrvico, palčko, neskončnim trakom..) ali pa z elektromotorjem in daljinskim upravljanjem (navadnim, časovnim), kar omogoča enostavno upravljanje in udobje.

Dodatna možnost je tudi elektromotor z monokomando, v primeru izpada električnega toka.

Pri zunanjih žaluzijah še posebej priporočamo žaluzije z že vgrajenim rolo komarnikom, kar nam daje še dodatno funkcijo.